Tevékenységek

Kávéfőző gyártás

Cégünk 1995 óta gyártja a népszerű KALIFA és FATIMA – nem elektromos – kávéfőzőket. A két típus azonos alapra épül. Speciális tölcsér- és szűrő-kialakításuknak köszönhetően kettő és négyszemélyes kávét is lehet velük főzni.
Anyaguk bevizsgált, élelmiszeripari-engedélyes alumínium ötvözet.

Világítástechnika

Vállalkozásunk lakásvilágítási termékek alkatrészeinek kereskedelmével is foglalkozik. Az olasz ARDITI cég kiemelt magyarországi partnerei vagyunk. Lámpafoglalatok, szerelt vezetékek (villásdugóval, kapcsolóval), ezekhez kapcsolódó szerelési anyagok (tehermentesítők stb.), lámpa függesztékek forgalmazói vagyunk. Egyedi lakásvilágítási termékek gyártását is vállaljuk, főként rozsdamentes acélból.

Alumínium-öntés

A kávéfőző gyártáshoz kapcsolódóan alumínium-öntéssel is foglalkozunk. Fémkokillás, precíz munkadarabok darabok, gravitációs öntését vállaljuk.

Az általunk használt alapanyagok:

öAlSi10Mg és öAlSi12Mg

Gépi polírozás

A kávéfőző gyártáshoz kapcsolódóan gépi polírozást, koptatást, sorjátlanítást is végzünk. Nagy teljesítményű golyós polírozónkkal rozsdamentes anyagok, alumínium és réz polírozását vállaljuk. Bonyolult kialakítású munkadarabok fényesítésére kiváló ez a technológia, mivel a felületet egyenletesen polírozza. Koptató gépünkkel a megmunkálás során keletkezett durva felületi egyenetlenségeket, sorjásságot tudjuk eltüntetni.

A technológia kiválóan alkalmas régi, mattult felületek (pl. kilincsek, motor- és gépalkatrészek) felújítására.

Nyers, esztergált öntvény Koptatás után Polírozva

Brikettgyártás

A KALNET BT 1992-ben alakult és azóta is magyar magánszemélyek tulajdonában álló mikrovállalkozás. Bár fő tevékenységi körünk a kávéfőzők és lámpák gyártása, kereskedelme, a vezetők elkötelezett környezetvédőként évek óta tanulmányozzák az ésszerű hulladékfeldolgozás lehetőségeit. A cégméreteket és helyi adottságokat figyelembe véve a biobrikett előállítását tekintjük járható útnak. Hosszas fejlesztés és tájékozódás után mára kialakult a gyártási technológia. Szívesen segítünk cégeknek akik a termeléssel kívánnak foglalkozni, de magánszemélyeknek is kínálunk kedvező áron fűtőanyagot. Amit mindig szem előtt tartunk: „Globális gondolkodás, lokális cselekvés.”

A biobrikett előnyei

Magas fűtőérték, kedvező ár.

Egyszerű, tiszta kezelés.

Alacsony nedvesség és hamutartalom.